Întrebări frecvente despre transplantul de păr

11. Ce reprezintă metoda FUE pentru transplantul de păr?
Aceasta este metoda cea mai nouă şi cea mai folosită în lume pentru transplantul de păr. Este preferată de cei mai buni medici din lume, din cauza bunelor rezultate şi riscurilor minime. După inventarea metodei FUE, medicii deja nu folosesc metoda FUT (Strip). În funcţie de numărul implanturilor, intervenţia durează între 5-10 ore, cu pauze mici. Intervenţia se efectuează sub anestezie locală.
22. Care este cea mai bună tehnică FUE?
În zilele noastre moderne, orice medic, în funcţie de tehnica pe care o foloseşte, declară că tehnica lui este cea mai bună. Multe clinici şi medici, în scop de reclamă, schimbă denumirea unei tehnici care este bine cunoscută tuturor specialiştilor, inducându-i în eroare pe pacienţi că folosesc ceva nou şi cu totul diferit. Dar noi, TURHAIR, folosim cea mai nouă tehnică FUE.
33.Sunt riscuri la procedura pentru transplantul de păr?
Transplantul de păr este un anumit tip de intervenţie, şi în comparaţie cu alte intervenţii riscurile sunt foarte puţine. Aplicarea anesteziei locale reduce considerabil riscurile potenţiale. Şi totuşi, lucrul acesta nu înseamnă că intervenţia poate fi efectuată numai de către “tehnicieni”, pentru că în timpul operaţiei pot apărea complicaţii care necesită asistenţa şi controlul unui medic specialist, cum ar fi de exemplu creşterea bruscă a tensiunii arteriale, apariţia unor probleme cardiace, şoc alergic, etc. De asemenea, aceasta reprezintă o intervenţie estetică şi necesită multă experienţă şi profesionalism.
44. Operaţia poate fi efectuată numai de tehnicieni, asistente medicale, alte cadre medicale de nivel inferior sau alte persoane?
Sigur că nu. Este un fapt dovedit că Turcia ocupă primul loc din lume în clasamentul statelor în care se face transplantul de păr, datorita bunelor rezultate, medicilor experimentaţi şi nivelului bun de deservire a pacienţilor. Este vorbă de o piaţă mare către care s-au orientat mulţi oameni, dar cel mai des nu se respectă cerinţele necesare şi deseori se susţine că la transplantul de păr nu este nevoie de medic. De asemenea, unii medici fac numai examenul şi consultaţia, şi de loc nu se ocupă cu intervenţiile, deservind-se astfel un număr mai mare de pacienţi. Nu uitaţi însă că vă asumaţi un mare risc dacă intervenţia nu se efectuează de către un medic specialist. Transplantul de păr este un anumit tip de intervenţie. Şi ca orice intervenţie, trebuie efectuată de medic. Din păcate, în Turcia, la multe clinici şi spitale aceste operaţii nu se fac de medici şi la ele nici nu asistă vreun medic. Pentru atragerea de pacienţi se folosesc diferite trucuri, oferindu-se de exemplu preţuri foarte mici, clinici/spitale şi hoteluri de lux, garanţii pe viaţă 100%, şi pentru liniştea dvs., încearcă să vă convingă că este vorbă de o procedură cosmetică, fără nici un fel de riscuri sau efecte adverse. Dar dacă apar probleme, nimeni nu duce răspundere, nu puteţi acuza pe nimeni. De aceea, fiţi atenţi cu alegerea pe care o veţi face.
55. Ce trebuie să fac înainte să mă duc la această intervenţie?
Înainte să vă faceţi intervenţia, va trebui: • 3 zile înainte de data intervenţiei nu trebuie să administraţi nici un fel de vitamine, aspirină, să consumaţi alcool sau agenţi antiagreganţi, indiferent de tipul acestora (împiedică coagularea sângelui). • Dacă veţi alergii sau probleme de sănătate, precum diabet, probleme cardiace, probleme cu tensiunea arterială, obligatoriu trebuie să-l informaţi pe medic. • O oră înainte să înceapă procedura, se recomandă să mâncaţi ceva mai uşor. • Este de recomandat să purtaţi îmbrăcăminte pe care o puteţi dezbrăca uşor. • Părul trebuie să fie spălat, dar nu trebuie ras sau tuns. Dacă fumaţi, este important să lăsaţi ţigările cel puţin o săptămână înainte de ziua intervenţiei. Fumatul împiedică fluxul sanguin spre pielea capului şi lucrul acesta poate încetini procesul de însănătoşire.
66. De ce după transplantul de păr, la orice individ rezultatul este diferit?
Orice individ are specificul organismului său, şi de aceea, se obţin diferite rezultate. Rezultatul depinde de experienţa medicului şi a echipei, de zona donoră (zona cefalică a capului), este în funcţie de densitatea părului existent, de tipul şi structura firului de păr, de tipul scalpului şi de tipul genelor. De asemenea, modul de viaţă are o mare influenţă asupra însănătoşirii şi rezultatelor care se obţin în urma procedurii. Evitaţi consumul de alcool, fumatul, administrarea de steroizi, situaţiile de stres, urmăriţi cu atenţie toate instrucţiunile date de medic. De aceea, la unii indivizi se obţin rezultate excelente - păr des, la alţii nu prea, unii rămân mulţumiţi, alţii – nu. Noi, TURHAIR, lucrăm pentru dumneavoastră şi facem tot ce depinde de noi ca să fiţi mulţumiţi şi să obţineţi rezultatul dorit.
77. Orice individ este potrivit pentru această procedură?
Din păcate, pentru această procedură nu este potrivit orice pacient. Depinde de părul disponibil în zona donoră (zona cefalică a capului) şi de mărimea zonei problematice. De asemenea, nu se recomandă efectuarea procedurii dacă pacientul suferă de următoarele boli: Diabet, Anemie, Hipertonie, Probleme cardiace, Probleme la nivelul glandei tiroide, Hepatită, HIV pozitiv, alte boli infecţioase sau serioase, Dermatită (foarte important). Intervenţia nu se recomandă persoanelor sub vârsta de 20 de ani şi persoanelor de peste 60 de ani.
88. Se poate implanta păr din alte părţi ale corpului?
Noi nu recomandăm implantarea de păr din alte părţi ale corpului, ci numai din cap. Tehnica Body Hair Transplantation (BHT) este relativ nouă, la care se iau implanturi din zona toracică, abdominală sau a feţei, dar în principal se aplică pentru implantul de sprâncene şi barbă. Neajunsul tipului acesta de proceduri este faptul că firele de păr pe corp sunt de o calitate mai inferioară decât cele pe scalp. Lucrul acesta se datorează structurii firului de păr pe scalp care se deosebeşte de cea a firului de păr pe corp. Gradul de compatibilitate este important pentru obţinerea unui rezultat bun, iar între părul de pe scalp şi cel de pe corp nu există compatibilitatea necesară. Procentul performanţelor la procedurile pentru transplantul de păr la care se iau fire de păr de pe corp, este mult mai scăzut decât la procedurile care folosesc păr din zona donoră a scalpului.
99. Poate exista oare o garanţie 100% a rezultatelor?
În sistemul sănătăţii nu există o garanţie sută la sută a rezultatelor care se pot obţine în urma unei intervenţii chirurgicale, indiferent de tipul acesteia. Noi, TURHAIR, facem tot posibilul, tot ce depinde de noi, ca pacienţii noştri să fie mulţumiţi şi să obţină rezultatul dorit. Dacă aveţi probleme cu părul, noi vă vom ajuta să le rezolvaţi.
1010. Dacă pacienţii simt durere în timpul intervenţiei?
Intervenţia nu este dureroasă, numai în timpul aplicării anesteziei locale se simte o durere, dar totuşi durerea este ceva individual.
1111. Etapele procedurii FUE ?
Operaţia FUE are 3 etape: Extragerea grafturilor (implanturilor) de la zona donoră. Se fac canale mici în care vor fi implantate grafturile (o etapă foarte importantă). Efectuarea implantării.
1212. Va cădea părul transplantat?
Părul transplantat va rămâne pentru întreaga viaţă a pacientului. La pacienţii mai tineri, poate apărea alopecie la restul părului, la cel existent, şi nu trebuie să vă formaţi opinia greşită că cade părul implantat.
1313.Ce trebuie să fac ca să am un rezultat bun?
TLucrul cel mai important este să respectaţi strict instrucţiunile medicului. Vă vom pune la dispoziţie un forum informaţional, de unde trebuie citite cu atenţie toate recomandările. Vă puteţi pune întrebările pe care le aveţi ca să fiţi bine informaţi şi totul să vă fie absolut clar. Foarte important este să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră fizică, dar şi psihică. Va trebui să vă înarmaţi cu răbdare şi să aşteptaţi rezultatul final, pentru că în unele cazuri această perioadă va dura 12-18 luni. Încercaţi să vă formaţi o atitudine pozitivă şi înainte de expirarea termenului indicat, să nu vă faceţi concluzii negative, pentru că nu sunteţi doctor. Nu uitaţi că rezultatul în urma transplantului de păr necesită un anumit timp şi trebuie să aveţi mai multă răbdare. De asemenea, nu uitaţi că noi vă vom ajuta pentru orice problemă.
1414. De ce va fi nevoie de 2 şedinţe pentru transplantul de păr?
Noi ne bazăm pe principiul să implantăm un număr maxim de grafturi. În unele cazuri, dacă zona problematică este prea mare şi dacă zona donoră nu permite extragerea deodată a unei cantităţi mai mari de grafturi, pacientul va avea nevoie de 2 şedinţe. Se aşteaptă recuperarea completă a scalpului în zona donoră, şi abia apoi se procedează la cea de a doua şedinţă (după un interval de 10-12 luni).
1515. Ce reprezintă tehnica DHI?
Această tehnică a fost creată de către medicii din Asia şi dă rezultate numai la rasa asiatică, din cauza structurii şi tipului mai specifice ale firului de păr la această populaţie. La celelalte rase nu se obţin rezultate bune, se poate implanta doar o mică cantitate de păr, cu o densitate mică.
1616. În urma intervenţiei pentru transplantul de păr, se va recupera zona donoră?
Transplantul de păr este un anumit tip de intervenţie, prin care se face un fel de repartizare a părului existent. La locul foliculelor extrase nu vor creşte altele, şi de aceea, extragerea se face într-o anumită modalitate, adică până la o anumită cantitate de folicule, astfel încât să nu afectăm grav zona donoră (zona cefalică a capului). În funcţie de organismul individului, într-o perioadă de 1-3 luni, se va realiza recuperarea zonei, va dispărea înroşirea acestei zone a scalpului. Vă recomandăm să nu vă tundeţi scurt.
1717. În urma operaţiei vor rămâne cicatrice şi cât timp va fi necesar ca să dispară rănile şi înroşirea pielii scalpului?
Precum la orice operaţie, va fi nevoie de o perioadă de recuperare şi stabilizare. Nu rămân cicatrice. În zona de la care au fost extrase implanturile, părul va fi mai rar decât înaintea intervenţiei. Ar fi bine să nu vă tundeţi părul prea scurt. Recuperarea va dura timp de 1-3 luni, după ce va dispărea înroşirea pielii scalpului. Nu intraţi în rolul de doctor, făcând diferite concluzii negative, aşteptaţi cu răbdare şi cu titudine pozitivă expirarea termenului de recuperare. Nu trebuie uitat faptul că rezultatul în urma intervenţiei necesită timp şi trebuie să aveţi răbdare. Nu uitaţi că noi vă vom ajuta pentru orice problemă.
1818.După operaţie pot să mă tund scurt?
După intervenţia FUE pentru transplantul de păr, scopul este să aveţi păr. Dacă doriţi să vă tundeţi prea scurt după operaţie, noi nu vă recomandăm să faceţi acest lucru. Vă recomandăm să fiţi cu părul mai lung
1919. Se face transplantul de păr la femei?
Transplantul de păr se poate face şi la femei. Avem un număr destul de mare de paciente la care rezultatele au fost bune. Procedura este aceeaşi, nu se deosebeşte de cea folosită la bărbaţi.
2020. Ce trebuie să fac după transplantul de păr?
În ziua procedurii şi a doua zi trebuie să vă odihniţi. În prima noapte după intervenţie veţi avea probleme cu somnul. Este foarte important să fiţi culcat pe spate. Zonele cu părul implantat nu trebuie să se atingă de nimic. Ar fi bine să aveţi însoţitor. Dacă aveţi posibilitatea, procuraţi-vă o pernă specială care să vă susţină gâtul. După prima spălare pe cap vă veţi simţi mai confortabil, veţi dormi mai bine, iar după 7-10 zile din data procedurii, deja nu vă veţi confrunta cu nici un fel de dificultăţi. Prima spălare pe cap se face în clinică, cu multă atenţie, a doua zi după operaţie. În plus, vor fi prescrise şi următoarele medicamente: antibiotice, medicamente antiinflamatorii şi antiseptice, produse cosmetice pe care le veţi folosi o anumită perioadă de timp.
2121. După transplantul de păr:
Părul implantat va creşte după circa 3-4 luni în urma intervenţiei, iar efectul final, în unele cazuri, se poate vedea după 12-18 luni. Pentru că părul implantat a fost extras de la o zonă protejată de alopecie, nu există riscul de cădere a părului. În primele 10-15 zile în urma procedurii, vă recomandăm să evitaţi exerciţiile fizice mai intense, de o împovărare mai mare. După recuperarea completă a zonelor afectate (după cea de a 10-ea zi), vă puteţi relua exerciţiile fizice obişnuite. Timp de 4 săptămâni după operaţie, nu trebuie să vă expuneţi la soare, ar fi bine să evitaţi orice situaţie care vă poate provoca răni. Evitaţi sauna, solariul, înotul, sporturile la care participă activ şi capul. Timp de 45 de zile în urma operaţiei, nu trebuie să folosiţi vopsea de păr, henna, geluri de păr, uscător de păr, nu trebuie să purtaţi pălării.
2222. Ce reprezintă terapia PRP?
PRP (Platelet Rich Plasma), sau plasmă îmbogăţită cu trombocite, reprezintă o terapie inofensivă, fără efecte adverse. Pentru terapia PRP se ia o probă de sânge de la pacient şi se pune într-un aparat special, unde se centrifughează, şi astfel, plasma se separă de celelalte componente sanguine. Tocmai plasma, îmbogăţită cu factori benefici pentru ţesuturi, va fi injectată în pielea scalpului pacientului. Se recomandă folosirea terapiei PRP după procedura transplantului de păr. Aceasta va ajuta stabilizarea părului implantat şi va contribui la recuperarea zonelor afectate. Imediat după operaţie, noi aplicăm această terapie PRP tuturor pacienţilor noştri.
2323. Este periculos să călătoresc până la Istambul în prezenta situaţie?
Situaţia din lumea întreagă este delicată şi peste tot există riscuri aproape identice. Istambul este un oraş mare, cu o populaţie de circa 20 milioane de persoane, aici locuiesc oameni de diferite naţionalităţi care în fiecare zi circulă în oraş fără probleme. Mass-media la noi are un rol considerabil, şi deseori exagerează unele evenimente. În comparaţie cu alte state, riscurile sunt aceleaşi precum de exemplu în Franţa, Germania , Belgia, Marea Britanie, Rusia.
2424. De ce să aleg pentru transplantul de păr tocmai Turcia?
Turcia se situează pe primul loc în lume la transplantul de păr, având cel mai mare număr de pacienţi străini. Motivul: rezultate bune, medici experimentaţi, nivel bun de deservire a pacienţilor, preţuri accesibile.
2525. Ce trebuie să iau în vedere înainte să aleg clinica cea mai potrivită în care să-mi fac transplantul de păr?
În primul rând trebuie să vă faceţi o proprie investigare cu privire la clinica respectivă, doctorul şi echipa, despre experienţa şi profesionalismul acestora, pentru calitatea serviciilor medicale, performanţele, recomandările. Întrebaţi dacă doctorul efectuează intervenţia, dacă în principiu asistă medic la operaţie, sau sunt doar persoane care susţin că sunt medici dar practic nu sunt. Nu trebuie să vă bazaţi doar pe informaţia de la internet, pentru că deseori opiniile sau comentariile sunt false. Fiţi atenţi şi cu comisionarii care afirmă că sunt reprezentanţi ai unor clinici, precum şi cu doctorii care susţin că vor să vă ajute, că vorbesc limba turcă, pentru că de obicei lucrul acesta nu corespunde adevărului, aceste persoane nu sunt competente şi nu dispun de o informaţie veridică. Aceste persoane nu vă pot oferi informaţia necesară, informaţia lor vă poate induce în eroare, scopul acestora este doar să vă ia banii, şi dacă apar probleme sau consecinţe nedorite în urma intervenţiei, nu se ştie către cine vă puteţi adresa. Avem asemenea pacienţi care au venit la noi pentru corecţii.
2626. De ce TURHAIR?
Noi, TURHAIR, ne-am specializat în domeniul transplantului de păr. Medicii şi echipele noastre sunt profesionişti cu multă experienţă. Noi folosim cele mai noi tehnici din domeniul transplantului de păr (METODA FUE ). Noi suntem întreaga zi la dispoziţia dumneavoastră - la telefon sau la poşta electronică, atât înainte, cât şi după efectuarea procedurii transplantului de păr. Răspundem direct la toate întrebările puse de către pacienţii noştri, dar mai întâi întrebările şi răspunsurile vor fi evaluate de către un medic al clinicii. Toate procedurile se fac la clinica noastră din Istambul. Dr Demir este înregistrat ca medic specialist la organizaţia FUE EUROPE и ISHRS, membrii căreia sunt cei mai buni medici din lume, dovediţi în domeniul transplantului de păr.